Mijn favorieten

Aankopen

De aankopende makelaar is úw eigen makelaar
 

Een woning is één van de belangrijkste aankopen die u doet in uw leven. Voordat u de woningmarkt opstapt, bereidt u zich daarom goed voor. Met funda kunt u zich uitgebreid oriënteren op de woningmarkt. Maar de volgende stap, het professioneel beoordelen van een woning en het onderhandelen over de prijs, vraagt om een specialist uit de praktijk, úw eigen makelaar.

 

Een makelaar die bij u past
 

Een aankopende makelaar heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van woningzoekenden en het zoeken en aankopen van woningen. Met het inschakelen van een makelaar bespaart u zich veel tijd en moeilijkheden. Want de woningmarkt verandert voortdurend. En het vraagt veel kennis en tijd om het aanbod in de gaten te houden en op waarde te schatten. Uw makelaar doet dat voor u. Zo gaat u efficiënt te werk en voorkomt u onnodige teleurstellingen. Bovendien vergroot u uw kans op het vinden van een woning die aan al uw wensen voldoet én bent u verzekerd van een onafhankelijk advies en een probleemloze overdracht. Een aankopende makelaar is uw garantie voor een passende woning en een verantwoorde aankoop.

 

Wat doet een aankopende makelaar?

 

Een aankopende makelaar begeleidt u van zoekopdracht tot overdracht. Welke voordelen u hebt als u zich laat begeleiden door een aankopende makelaar, ziet u in het kader.

 

Een aankopende makelaar:

  • Analyseert uw woonwensen.
  • Zoekt en biedt passende woningen aan.
  • Begeleidt u bij het bezichtigen van passende woningen.
  • Geeft een objectief en onafhankelijk oordeel over een woning.
  • Onderhandelt opgebonden en professioneel met de verkopende partij.
  • Regelt alle juridische zaken voor u.
  • Regelt voor u een taxateur t.b.v. de financiering
  • Is ook na de oplevering beschikbaar voor vragen.

 

Uw makelaar en funda

 

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als u een woning zoekt. Voorbereiden kan met funda, maar wanneer u serieus geïnteresseerd bent in een woning en echt beslissingen moet nemen, zijn de begeleiding en het advies van een professional onmisbaar. Kies daarom voor een NVM-makelaar. Dan bent u zeker van uw zaak. Uw makelaar informeert u dagelijks over alle aanbiedingen die zich op de markt voordoen, zowel nieuwe als in prijs gewijzigde woningen. Zo weet u dat u nooit een geschikte woning misloopt.
 

Bezichtiging en advies

 

Als u een woning wilt bezichtigen, verzorgt uw makelaar een bezichtiging en is daar uiteraard zelf bij aanwezig. In de evaluatie geeft uw makelaar een objectief en onafhankelijk oordeel over de woning. Uiteraard komen de staat van onderhoud en de verkoopwaarde daarbij aan de orde. Fundering, afwerking, schilderwerk, voegwerk, hang- en sluitwerk zijn enkele zaken die hierin worden beoordeeld.

 

Onderhandeling en afwikkeling


Hebt u uw keus gemaakt, dan gaat uw makelaar, altijd in overleg met u, onderhandelen over de vraagprijs en de voorwaarden. Het oordeel over de staat van onderhoud en de verkoopwaarde van de woning spelen hierin een centrale rol. Vanuit een ongebonden en objectieve positie probeert de makelaar voor u de beste verhouding te krijgen tussen prijs en kwaliteit van de woning. Komt u met de verkopende partij tot overeenstemming dan zorgt uw makelaar voor de afhandeling van de koopakte, een correcte oplevering en de notariële akte.